Loading...
 

Δελτία Τύπου

Αποστολή σε φίλο
Πρόγραμμα «Δωρεάν Προληπτική Ιατρική Εν Πλω». Μια πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από την φαρμακευτική εταιρία Galenica
20/11/2009

Μια έκπληξη περιμένει τους επιβάτες που θα ταξιδέψουν στο Β.Α. Αιγαίο, καθώς και τους κατοίκους των νησιών άγονων γραμμών από  τις  9 Οκτωβρίου έως και τις 20 Νοεμβρίου.

Μέσα στα επιβατηγά ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΚΕΝΤΕΡΗΣ 1 & 2, και ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ της ναυτιλιακής NELLines, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν  δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και να πάρουν πολύτιμες ιατρικές συμβουλές από ιατρούς όλων σχεδόν των ειδικοτήτων.           

 Κατά τη διάρκεια του  δρομολογίου της γραμμής, τα πλοία θα «μεταμορφωθούν» σε πλωτά νοσοκομεία, και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα κάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στις ειδικά διαμορφωμένες σε ιατρεία καμπίνες, καθεμιά από τις οποίες θα αντιστοιχεί και σε μια ειδικότητα. Οι επιβάτες θα ενημερώνονται εκτενώς  για το πρόγραμμα, μόλις ξεκινήσει το πλοίο. Επισημαίνεται, πως την δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν από παθολόγο, καρδιολόγο, πνευμονολόγο, ορθοπεδικό, γυναικολόγο, οφθαλμίατρο, χειρουργό, ουρολόγο, ενδοκρινολόγο, Ω.Ρ.Λ, οδοντίατρο, νεφρολόγο, παιδίατρο, ορθοδοντικό, αλλεργιολόγο, δερματολόγο, ψυχολόγο, φυσίατρο, αγγειοχειρουργό, ακτινολόγο, υγιεινολόγο  και άλλων ειδικοτήτων ιατρούς θα έχουν εκτός από τους επιβάτες, και οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου Πελάγους (άγονες γραμμές). Σε αυτήν την περίπτωση η δωρεάν προληπτική  ιατρική  θα γίνεται σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές (Δήμοι -κοινότητες και Κέντρα Υγείας), ενώ θα πραγματοποιηθούν επί πλέον ενημερωτικές ομιλίες προς τους κατοίκους από τους ιατρούς του προγράμματος.

Οι παραπάνω δράσεις θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «Δωρεάν Προληπτική Ιατρική Εν Πλω», που εφαρμόζεται για 4η συνεχή χρονιά με διοργανώτρια τη (Μ.Κ.Ο.) Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΣ, «μεταμορφώνοντας» τα επιβατηγά πλοία, σε πλωτά νοσοκομεία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντικά εικοσιπέντε (25) συνολικά γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων- μεταξύ των οποίων διευθυντές και αναπληρωτές διευθυντές τμημάτων μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας, δεκατεσσάρων (14) νοσηλευτριών και λοιπού προσωπικού.

Η «Δωρεάν Προληπτική Ιατρική Εν Πλω», τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εμπορικής Ναυτιλίας, και των νοσοκομείων «Σωτηρία», «Παίδων- Αγλαΐα Κυριακού», «Παμακάριστος», ΙΚΑ Καλλιθέας, 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, και Δ/ση ΙΚΑ. Η φαρμακευτική εταιρία GALENICA, συμμετέχει και στηρίζει την ενέργεια ως κύριος χορηγός. 

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια, καθώς μέσα από τις προληπτικές εξετάσεις οι γιατροί δίνουν συμβουλές και οδηγίες για καθημερινά ή χρόνια προβλήματα υγείας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που σώζουν μία ανθρώπινη ζωή, εντοπίζοντας και σοβαρά προβλήματα τα οποία οι ασθενείς αγνοούν.

Η φαρμακευτική εταιρία Galenicaσυμμετέχει στην πρωτοβουλία στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής της Υπευθυνότητας, σημαντική συνισταμένη του οποίου είναι και η μέριμνα για την υποστήριξη της Δημόσιας Υγείας, την βελτίωση του επιπέδου της υγείας και διαβίωσης των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί πως η οι εκστρατείες Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής αποτελούν μια δράση που η εταιρία στηρίζει, αναγνωρίζοντας την σημασία της πρόληψης στον τομέα της υγείας και κατανοώντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Προϊόντα
Επιλέξτε προϊόν:

© 2024 Olvos Science - All rights reserved.